tirsdag 6. mars 2018

Italias mest fargerike steder

Vi nordmenn elsker Italia. Her finner vi varme, kultur, vakkert landskap og fantastisk mat. Og ikke minst sjarmerende byer. Men noen er mer fargerike enn andre, så vi har laget en liten guide til de mest fargerike stedene i Italia.

Related image


Cinque Terre


Cinque Terre består av 5 fiskerlandsbyer i provinsen La Spezia. Hvis du reiser hit, vil du få oppleve pastellfargede hus tett i tett, vingårder oppover åssidene og klipper som stuper ned i vannet. Her finnes det ingen biler eller museer. Dette er stedet for deg som liker en avslappende atmosfære, lange gåturer på hyggelig og naturskjønne stier. Hvis du virkelig vil oppleve den fantastiske naturen i området, så vil vi anbefale deg å gå den lange kyststiene. Ellers blir du nødt til å ta ferge eller lokaltog fra by til by. Alle de 5 landsbyene i Cinque Terre står oppført på UNESCOs verdensarvsliste.

Vesle Vernazza


Vernazza er en bitteliten landsby med kun 1000 innbyggere. Man sier at landets beste olivenolje kommer herfra, og oliventrærne vokser overalt på øya. Du finner også en flott gotisk kirke i nærheten av vannkanten, og hvis du går opp til toppen av kirka, vil du kunne nyte en spektakulær utsikt. Ikke overaskende, siden landsbyen er så liten, så er dette et perfekt sted for å finne ro og hvile. En god måte å oppleve noe autentisk italiensk.

Smak på vin i Riomaggiore


Hvis du har en forkjærlighet for vin og vingårder, så er Riomaggiore perfekt for deg. Landsbyens mest berømte hvitvin heter Sciacchetrá, og er aldeles nødvendig å smake. Det finnes flere gotiske kirker å besøke, og hvis du slentrer forbi Cerricó-slottet fra 1200-tallet, vil du få en helt fantastisk utsikt over havet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar