Hvis du kommer til Malta, er det viktig at du
tar deg god tid. Her er det nemlig masser av lokale kulinariske
opplevelser. Vi gir deg en liten guide her.
Den mest populære snacken på Malta, er helt klart brød med olje, eller «Hobz biz-zejt», som lokalbefolkningen ville si. Brødet er et sprødt surdeigsbrød, og gnis inn med friske tomater, dryppes med olivenolje, og toppes med kapers, løk og oliven. Hvis du er i Dingli, så burde du prøve det hos Diar Il-Bniet, som ligger på hovedgaten i byen.
Den maltesiske pizzaen heter «Ftira», og er laget av et sprøtt og flattbrød, toppet med alt fra tynne potetskiver til oksekjøtt eller ansjoser, olivener og revet ost. Dette er et absolutt must hvis du besøker Malta. Og den er virkelig anbefalelsesverdig på The Artisan Baker i Valletta.
Maltas nasjonalrett heter Stuffat tal-fenek, og er en tomatbasert kaninragout med grønnsaker. Retten skal bakes i ovnen i mere enn to timer for å oppnå den helt riktige smaken. Og når den endelig er ferdig, så serveres den med spaghetti. Det skal du prøve, og gjerne på Ta Rikardu i Gozo.
Lampuki er fisk som er kjent som «mahi-mahi, eller alminnelig blå gullmakrell. De friskfangede lampuki stekes og krydres med citron, olivenolje, salt, pepper og eddik. Og det er ikke noe bedre sted å nyte det, enn med flott utsikt over Valletta på The Fortina Terrace Restaurant.
Den mest populære snacken på Malta, er helt klart brød med olje, eller «Hobz biz-zejt», som lokalbefolkningen ville si. Brødet er et sprødt surdeigsbrød, og gnis inn med friske tomater, dryppes med olivenolje, og toppes med kapers, løk og oliven. Hvis du er i Dingli, så burde du prøve det hos Diar Il-Bniet, som ligger på hovedgaten i byen.
Pizza på maltesisk
Den maltesiske pizzaen heter «Ftira», og er laget av et sprøtt og flattbrød, toppet med alt fra tynne potetskiver til oksekjøtt eller ansjoser, olivener og revet ost. Dette er et absolutt must hvis du besøker Malta. Og den er virkelig anbefalelsesverdig på The Artisan Baker i Valletta.
Kaninragout med grønnsaker
Maltas nasjonalrett heter Stuffat tal-fenek, og er en tomatbasert kaninragout med grønnsaker. Retten skal bakes i ovnen i mere enn to timer for å oppnå den helt riktige smaken. Og når den endelig er ferdig, så serveres den med spaghetti. Det skal du prøve, og gjerne på Ta Rikardu i Gozo.
Spis blå gullmakrell
Lampuki er fisk som er kjent som «mahi-mahi, eller alminnelig blå gullmakrell. De friskfangede lampuki stekes og krydres med citron, olivenolje, salt, pepper og eddik. Og det er ikke noe bedre sted å nyte det, enn med flott utsikt over Valletta på The Fortina Terrace Restaurant.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar