tirsdag 10. april 2018

En guide til de aller beste greske øyer

I det greske øyriket er havet knallblått, og du finner idylliske badeplasser rundt neste hushjørnet. Det kan være vanskelig å finne den riktige øya som passer for deg, så vi har laget en liten guide til de aller beste.

Related image


Den grønne øya Thassos


Hvis du reiser til Thassos, så er det som å reise tilbake i tid. Her slipper du nemlig for masseturisme, og øya er perfekt for den som bare vil nyte livet. To av stedene som bør fremheves, er Limenaria og Potos. Her er alt i gåavstand, i tillegg til fantastiske strender. Thassos passer for alle, enten du reiser alene, som par eller med små barn.

Føl deg hjemme på Lesvos


Du føler deg ikke som turist på Lesvos. Du vil føle deg inkludert i lokalmiljøet, og kan nyte vakre landsbyer, hyggelige tavernaer eller slappe av på stranda. I byen Anaxos finner du øyas formodentlig beste sandstrand. Den er tre kilometer lang, og har en livlig stranpromenade med små tavernaer. Og tar du turen bakenfor stranpromenaden, finner du sjarmerende bakgater. Her kan du finne din egen lille hemmelige restaurant.

Slapp av på Tilos og Symi


Noe av det første du kommer til å legge merke til på Tilos, er det avslappende og rolige tempoet hverdagens gang går i. Maten er fantastisk og solsengene gratis.
Hvis du har lyst på noen fantastiske gåturer, så dra til naboøya Symi. Den er fylt med grønne skoger og karakteristiske hus langt oppe i dalsiden. Ta føttene fatt, og dra innover på øya og oppleve ekte gresk landsbyliv i den sjarmerende vesle byen Yialos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar